Husk at du kan følge mig på Instagram

 • Fresh out of the shower
 • Ananas i egen juice Jeg ELSKER det her hjrne i
 • Det var en rigtig god mandag indtil jeg spiste min
 • Som at trde ind i gammel tid Det var
 • Kan slet ikke vre i mig selv Jeg synes P
 • Jeg glder mig lidt til efterret isr nr efterrsfarverne ogs
 • Woke up this morning and felt like being a mermaid
 • Gave Det er 100 r siden jeg fik den
Livsstil

Hvad kæmper vi for i dag? // Kvindernes kampdag

8. marts 2018
Hvad kæmper vi for? // Kvindernes Kampdag

Hvad kæmper vi for? // Kvindernes Kampdag

Jeg vil med det samme understrege, at det her indlæg ikke har til hensigt, at underminere kvindernes kampdag. For jeg er helt med på, at kampdagen har haft stor betydning gennem tiden. Men hvad kæmper vi egentlig for i dag? Selvfølgelig er der ikke 100% ligestilling, men er det egentlig det vi kvinder ønsker? Jeg kan da i hvert fald godt afsløre, at jeg fandme ikke gider at aftjene værnepligt!

Hvad er kvindernes kampdag?

Kvindernes kampdag markeres hvert år den 8. marts, for at sætte fokus på kvinders stilling i verden. I nogle lande er det ligefrem en helligdag.

Hvad kæmper vi for?

#metoo kampagnen var mest unge feminister, der var sure over at blive raget på røvet i byen. Den skulle fremhæve misbrug i erhverslivet, og Peter Ålbæk var et glimrende eksempel. Desværre tog det overhånd, og jeg synes personligt at hashtagget for bevægelsen blev misbrugt.

Ligeløn blandt mænd og kvinder. Uanset køn bør lønninger altid gives efter kvalifikationer, og jeg vil ikke uddanne mig smed, så jeg kan påråbe mig retten til, at få det samme i løn som mine mandelige kollegaer. I nogle brancher, er der bare flere mænd end kvinder? Skal vi så også sætte kvoter for, hvor mange af hvert køn der må uddanne sig til det enkelte?

Ligestilling! Så nu skal vi kvinder også til session, og vi skal aftjene vores værnepligt. For det er også ligestilling! Jeg ved ikke med dig, men jeg gider sgu ikke kravle i vandhuller og stå lorte tidligt op i fire måneder… Nej tak!

Lige fordeling af barsel. Vi skal dele barslen ligeligt med vores respektive fædre. For det er jo ligestilling? Så må mor tage de første seks måneder, og så far de sidste seks måneder (hvor bebs jo er sjov!).

Skal vi betale fædre børnepenge? I mange mange mange mange mange år, har det primært været mor der har inkasseret børnechecken fra farmand. Det skal også laves om. Det er ligestilling! Far skal også have penge, hvis far også passer børnene. Og hustrubidrag? Hvor bliver mandebidraget af? Ja.. jeg spørger bare.

Dét jeg synes er mest uretfærdigt, er at arbejdspladser ansætter kvinder efter om de har børn eller ej, og endda efter hvor gamle børnene er. Og at lønningerne oftest er lavere for kvinder, der lige er kommet tilbage fra barsel. Det er ikke fair.

Vi har det altså godt venner

Overordnet set har vi det godt herhjemme i Danmark. Der er mange andre lande og kulturer, der bør gøre noget ud af den her dag – og kvinder verden over, skal markere sig – for de er også noget værd! Men herhjemme i Danmark, der ved alle er kvinder er lige så meget værd som mænd. And thank god for that!

Hvad er din holdning til denne kvindernes kampdag?  

 • Svar
  Mia / sortpastel.dk
  8. marts 2018 den 23:12

  Jeg giver dig helt ret i, at vi er nået langt og bor i et fantastisk land, når det kommer til ligestilling. Men man kan også miste det, man har kæmpet for, så derfor slutter kampen aldrig. Jeg har været en del af LGBT miljøet i ca. 10 år og der er stadig meget at kæmpe for. Bl.a transkvinder, som bare gerne vil ses som kvinder og have ret til at bestemme over deres egen krop (osv. osv.). Eller lesbiske piger som bliver udstødt af deres familie.

  Det er et emne jeg brænder for, så ville lige dele et par ord 😉
  God kampdag! 🙂

Skriv svar